U OŽUJKU 2023. U HRVATSKOJ KREĆE PROFESIONALNA KOŠARKAŠKA LIGA 3X3

Prva profesionalna lige 3BL Croatia igrat će se od ožujka do travnja 2023. Natjecanje u košarci 3×3 igrat će se u osam gradova, turniri će se će se igrati od četvrtka do nedjelje, dok će momčadi činiti po šest igrača, od kojih će četiri moći biti u sastavu za utakmice.

“Sretan što vidim kako košarka napreduje u mojoj zemlji uvođenjem 3×3 košarke preko 3BL Croatia. Hrvatska je uvijek bila dominantna zemlja u košarci 5 na 5, ali sada je vrijeme da ostavi trag u košarci 3×3 i kući donese medalju na Olimpijskim igrama. Budući da se liga održava diljem zemlje, siguran sam da će procvjetati i lokalna poduzeća i turizam. Ovo je jedinstvena prilika za brendove i nove pothvate da budu dio ove jedinstvene lige koja se posebno brine za mlađe generacije. Svima uključenima u ovaj projekt želim sve najbolje,” kazao je legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč koji je proglašen ambasadorom brenda.

Bivši hrvatski reprezentativac i NBA igrač Damjan Rudež najavljen je kao povjerenik lige.

“Uvjeren sam da će ova liga napraviti razliku u pripremama Hrvatske za nadolazeće Olimpijske igre. Također će podići standard igre, kvalitetu igrača i dati nadu svim košarkašima da i oni mogu predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Jako sam uzbuđen što ću započeti s ovom ulogom,” rekao je Rudež.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Jerko Vranković rekao je kako je dužan osigurati da hrvatska košarka napravi velike korake.

“Drago mi što mogu predstaviti 3×3 košarku ovoj zemlji pokretanjem 3BL Croatia. 3BL je održao tri uspješne sezone u Indiji i zahvaljujući njima, Indija je doživjela veliki porast na svojoj FIBA 3×3 svjetskoj ljestvici, zbog čega sam uvjeren da 3BL Hrvatska može stvoriti put do Olimpijskih igara hrvatskim 3×3 košarkaškim reprezentacijama,” poručio je Vranković.

Direktor i osnivač 3BL-a Rohit Bakshi rekao je kako će 3BL djelovati kao svojevrsni katalizator za hrvatsku reprezentaciju, posebno one koje će sudjelovati u 3×3 disciplini na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

“Izuzetno smo zahvalni HKS-u što je dodijelio ekskluzivna prava za promociju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj,” poručio je Bakshi.

pgas

Izvor: HINA

Leave a Reply