VIDEO Toni Kukoč za Dnevnik Nove TV dao ideju za spas hrvatske košarke

Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč stigao je u rodni Split, te sjeo pred našu kameru. U razgovoru s Marijom Juričem dotaknuo se ljeta hrvatske košarkaške reprezentacije, ponudio svoje viđenje budućnosti naše košarke, ali i nove sezone NBA lige.

Gospodine Kukoč, dobro došli u dnevnik Nove TV. Lijepo vas je vidjeti ponovno u Splitu, ovdje ste u ulozi ambasadora lige „3 na 3“. Zaigrate li još uvijek i sami ”hakl”?

”Ne mogu, rado bih da tijelo dozvoljava, kuk je umjetni, leđa su se izlizala…”, kaže Kukoč.

Iza nas je zanimljivo košarkaško ljeto, u kojem je reprezentacija doživjela novo razočaranje, a vaši nekadašnji suigrači Dino Rađa i Stojko Vranković napustili Hrvatski košarkaški savez. Kako ste vi vidjeli sve što se događalo?

”Nije to razočarenje, to je trenutno stanje naše košarke. Ne možeš reći da smo igrali loše, neke detalje nismo napravili, u svim tim utakmicama smo imali period kad smo igrali dobro, a nekad nismo imali stvarno ništa.”

Ostali smo i bez izbornika Mulaomerovića, vjerojatno i bez najboljeg igrača Bojana Bogdanovića. Kako vidite budućnost hrvatske košarke?

”Budućnost će biti dobra i uvijek će biti dobra. Ostali smo mi bez Dražena, Stojka, Rađe, sada i bez Bogdanovića, Simona… To je normalan proces, ja sam mišljenja da se treba stvoriti nova generacija, ne veća razlika od tri-četiri godine, da se ona odgaja.”

Kako gledate na imenovanje Ace Petrovića na ključnu poziciju struke u savezu?

”On je već bio u reprezentaciji, on zna o čemu se ovdje radi i vjerujem da zna što treba napraviti. Podršku će svakako dobiti od svih nas.”

Kako je Kukoč vidio rasplet EuroBasketa i koga vidi kao novog NBA prvaka, sve možete pogledati u priloženom videu.

Leave a Reply