Kukoč: “Split je grad košarke i nema boljeg mjesta za početak tako ambiciozne lige kao što je 3×3”

Na proljeće sljedeće godine natjecat će se 12 ekipa u 9 hrvatskih gradova

U hotelu „Ambasador“ predstavljena je danas 3BL Hrvatska 3×3 košarkaška liga – 3BL Croatia. Na konferenciji za medije o 3×3 košarkaškoj ligi govorili su vlasnik FIBA licencije za organizaciju natjecanja, indijski poduzetnik i nekadašnji košarkaš Rohit Bakshi i direktorica YKBK Eterprisesa Prerna Sharma, a podršku su dali zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić te jedan je od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena, Toni Kukoč.
Kako je pojasnio Rohit Bakshi, profesionalna košarkaška liga 3BL Hrvatska održala bi se na proljeće slijedeće godine, igrala u devet hrvatskih gradova, među kojima i Split, a natjecalo bi se 12 košarkaških ekipa. Veliko otvaranje i prva utakmica, najavio je zamjenik splitskog gradonačelnika Kuzmanić, bili bi u Splitu.
– Grad apsolutno podržava natjecanje i imamo nekoliko vrlo dobrih terena za utakmice. Vjerujem da će susreti biti vrlo zanimljivi i uzbudljivi – kazao je, među ostalim, Kuzmanić.

Govoreći o 3×3 košarkaškoj ligi proslavljeni Toni Kukoč izrazio je uvjerenje kako će doći do dodatne popularizacije košarke među mladim naraštajima.

– Split je grad košarke i nema boljeg mjesta za početak tako ambicioznog sportskog natjecanja – poručio je.
Također, potporu natjecanju, na kojem se 3×3 košarkaška reperezentacija Hrvatske može plasirati na Olimpijske igre, dao je i Hrvatski košarkaški savez. Košarka 3×3 (basket) varijanta je košarke koja se igra tri protiv tri, na jednom košu i na pola terena.

Leave a Reply